Първият турнир на Столична 3х3 Лига събра баскетболисти, фенове и гости на първото си издание. В неделната вечер в Борисовата градина дойдоха десет отбора и много фенове и приятели, които ги подкрепяха в оспорваната надпревара и напълниха зала „Румен Пейчев“.

Победител стана отборът на Nike в състав Атанас Даракчиев, Ивайло Василев, Огнян Кисимов и Цветан Стоилов. Момчетата надделяха над тима на Nordgym  с 16:13 в оспорван финал с много обрати и невероятни изпълнения и от двата отбора. Трети се класираха Мешетата, които затвърждават стабилното си представяне от миналогодишните 3х3 турнири. Отборът на Rev обаче беше този, който си тръгна с най-много индивидуални отличия. В проведения турнир по тройки Оги Касабов отказа конкуренцията и спечели надпреварата още в първия кръг. В турнира по забивки Иван Василев, също от Rev,заслужено бе оценен най-високо от звездното жури в състав Хриси Димитров, Роберт Гергов и Веско Веселинов. Двамата бивши национали и състезателят на шампиона Лукойл изгледаха надпреварата с нескрит интерес и се забавляваха наравно с всички в залата.

„Нивото на турнира е много добро и могат да се видят забележителни изпълнения“, сподели Хриси, а Роберт Гергов заяви, че подобен род прояви, които пълнят залата на БК ЦСКА могат само да го радват и клубът ще продължи да ги подкрепя и за вбъдеще.

От останалите отбори впечатление направиха момчетата от Btg, които се бяха вдигнали от Ботевград само за да играят на турнира, както и сформираният от Спенс отбор. Изпълнителят показа завидни баскетболни умения и наниза няколко коша на противниците като в почивките от срещите подгряваше турнира, коментирайки срещите, както само той може.

Феновете на баскетбола и в частност 3х3 варианта му могат само да се радват, защото столицата я очакват редица подобни турнири през годината . Надеждата на организаторите е те да събират все по-широк кръг баскетболни хора и да спечелят нови приятели на играта под коша.