Новият стар бос на българските баскетболни съдии Камен Тошев, който бе преизбран на поста си на Общо отчетно-изборно събрание на Националната съдийска колегия е напълно наясно, че тепърва предстои много работа.

„Трудно ми е да кажа, че съм доволен, тъй като ако съм напълно доволен от свършената работа, не бих се кандидатирал за нов мандат. Считам, че свършихме много работа през изтеклия мандат, но тепърва престои повече. Именно заради това се кандидатирах. С помощта на новия Управителен съвет и всички съдии в България, за да постигнем по-добри резултати в издигане качеството на съдийството у нас. За широката общественост работата е невидима, но ние сме наясно с трудностите”, сподели за Гонг Камен Тошев.

На въпрос дали в България наистина има перспективни баскет-рефери, които след време на съдийстват на най-високо ниво – Евролига, Тошев отговори:

„Безспорно е, че в България има доста млади и талантливи съдии. Както е вярно, че сегашните ни международни рефери вече застаряват. Задачата е няколко международни съдии да напреднат. Още не се е родил този Топ съдията, който от пръв поглед да хване окото и да има необходимите качества още в млада възраст да пробие в международното съдийство.”