Дългоочакваната среща на представители на баскетболната ни федерация с президента на шампиона ЛукОйл Академик Валентин Златев би трябвало да се състои довечера. Вече повече от месец се чака босът на „студентите” да обяви окончателната си позиция за желанието на настоящите ръководни фигури в родната централа, именно той да заеме овакантения пост на президент на баскет-федерацията след кончината на Михаил Михов.

Заетостта на Златев с бизнес дела обаче възпрепятства това до момента. Веднага след спечелването на деветата титла на ЛукОйл Академик Валентин Златев сподели, че в сряда ще седне на разговор по темата. Шансът самият Златев да оглави федерацията обаче клони към нулата, заради конфликта на интереси, който би се получил.

Възможно е членовете на Управителния съвет на централата, сред които изпълнителния директор Георги Глушков, Симеон Варчев и Росен Барчовски да обсъдят с Валентин Златев няколко други имена, които и той самият би подкрепил.

Сред спряганите от медиите фигури са бившият президент на Професионалната футболна лига Валентин Михов и живеещият в Лондон юрист и бивш състезател на Левски Николай Цанев. Оказа се, че Цанев е работил към баскетболната федерация на Нова Зеландия в последните години.