Баскетболен клуб Левски проведе пресконференция в столичната зала „Универсиада", в която участие взеха изпълнителният директор на „Велдер груп" Иван Джиджев, старши треньорът Константин Папазов и капитанът на тима Стефан Георгиев.

Иван Джиджев запозна присъстващите с промените в структурата на клуба, а след него и Тити Папазов говори за селекцията и амбициите на отбора преди старта на новото първенство, информира levskibasket.com.

„Имаме нов човек, който ще бъде връзка с медиите и от 1 септември тази година това е Миляна Велева”, започна пресконференцията изпълнителният директор на „Велдер груп" Иван Джиджев.

„Също така клубът има нов така наречен Съвет на директорите, на който председател съм аз. Има двама изпълнителни директори – Радослав Пенев и Данаил Петров, а освен тях членове са още Юлия Боянова и Добромир Карамаринов. Уставният капитал на клуба е 500 хиляди лева.”

"Създадени са отлични условия за работа в клуба, имаме офис тук в зала „Универсиада”, за селекция са дадени абсолютни правомощия на треньорското ръководство за подбор на състезатели. Нашето желание е работата в детско-юношеската школа да бъде на нивото на мъжете. В първите 10 дни на септември проведохме лагер с всички подрастващи от клуба на Созопол. Прави се всичко възможно младите в клуба да водят добър тренировъчен процес. Планираме срещи с ръководителите на 10 до 15 училища в София, с цел да се разширява и става по-добра школата на клуба. По време на годината ще проведем и два турнира с най-добрите от тези училища, а естествено тези състезания ще бъдат проведени в зала „Универсиада”, допълни Джиджев.

На въпрос относно публиката, която ще присъства на срещите в зала „Универсиада” Джиджев спомена, че се надява всички фенове да се радват на баскетбола и добави: „Засега не сме обсъждали с ръководството някакви такси и входни билети за феновете, но ми се иска поне в зала „Универсиада” да се радваме всички на добро поведение от страна на всички присъстващи, всички да се наслаждават на спортно-техническите качества на баскетболистите. Разчитам много в тази насока и на подкрепата на треньорското ръководство на клуба, агитки с агресивно поведение няма да помогнат за утвърждаването на който и да е отбор”, завърши Джиджев.