Една от най-големите звезди на европейския баскетбол в последното десетилетие Шарунас Ясикевичус ще играе в бенефиса на Георги Младенов на 28 септември в Арена Армеец София.

Литовецът е новото най-попълнение на Панатинайкос и ще се присъедини два дни по-рано към тима, като първият му мач с екипа на „зелените“ ще е точно срещу Левски.

Шарас бе част от националния отбор на Литва за Евробаскет 2011, което приключи снощи, и зае пето място със селекцията на страната-домакин на първенството. Ветеранът продължава да е считан за един от най-класните плеймейкъри на Стария континент.

Ясикевучис е първият баскетболист, който е печелил Евролигата – най-силния европейски клубен турнир - с три различни отбора. Той вече носи екипа на ПАО от 2007-ма година, до миналата година, когато за няколко месеца се завърна в родния Лиетувос Ритас, а след това изкара втория полусезон във Фенербахче. Преди да стане играч на гръцкия гранд, Шарас игра и в НБА, за отборите на Индиана и Голдън Стейт.

Билетите за мача са в продажба на касите на „Арена Армеец“ и в мрежата на Тicketpro – магазините на Пикадили, Orange, Jeff, Оffice 1 и други. Те могат да се купят и онлайн от сайта на Тicketpro.