Посещението на Шарон Друкер в София се отлага. Израелският специалист е един от двамата чужденци, които бяха селектирани от шефовете на баскетболната ни федерация за преговори по повод конкурса за национален селекционер на мъжкия ни тим. Друкер обаче е ангажиран с клубния си отбор Оостенде в белгийското първенство и няма да може да пристигне тази вечер, както бе планирано. Снощи Оостенде победи Шарлероа с 73:62 в пореден мач от вътрешния шампионат, а следващият двубой на водения от израелеца тим е тази сряда. Това прави почти невъзможно преговорите с Шарон Друкер да се състоят на българска земя и най-вероятно ще се проведат по телефона.

В началото на следващата седмица все пак трябва да се осъществи среща между представители на родната централа с втория чуждестранен кандидат за поста старши треньор на мъжкия ни национален отбор по баскетбол - Йовица Арсич. Изпълнителният директор на федерацията Иван Ценов ще пътува до Сърбия, за да се запознае с концепцията на въпросния наставник.

За основни фаворити при избора са сочени израелецът Шарон Друкер и българинът Тити Папазов, независимо, че желанието на баскет-шефовете клони към това чужденец да води националите в допълнителните евроквалификации.

При последното заседание на Управителния съвет на Българската федерация бе даден краен срок – 8-ми февруари – за избор на нов старши треньор на мъжкия ни представителен отбор.