Поредно ново попълнение за този сезон успя да си осигури женският отбор на Левски. Става въпрос за американката Шарел Алън, която подписа договор с тима и ще облече синия екип в настоящето първенство. Тя започна сезона в израелския Елицур Нетания, но наскоро напусна този отбор, съобщава официалният сайт на БК Левски levskibasket.com.

Името на Алън е повече от добре познато у нас, тъй като изкара последните три сезона в Русе с отбора на Дунав 8806. Тя се превърна в една от най-добрите състезателки в България и бе основна част от състава на русенки. С този тим американката спечели шампионската титла през миналия сезон, а пред 2010 и 2012 година взе и Купата на България.

Миналият сезон Алън изигра общо 39 двубоя за Дунав 8806, като бе титуляр във всеки един от тях. Американката записа средно по 15.8 точки, 5.8 борби и 3.0 асистенции, а един от най-силните й мачове бе именно срещу Левски. Това бе във втория полуфинал от плейофите, когато Алън записа 25 точки, 7 борби и 7 асистенции за успеха на своя отбор със 79-75. 

Алън ще носи екип с номер 21 за Левски до края на сезона. 

До момента в женската НБЛ отборът на Левски има изиграни шест срещи. В тях тимът постигна 2 победи и 4 загуби и заема четвърто място, а в неделя "сините" гостуват на Хасково 2012.