Първенецът на България по баскетбол при жените Монтана 2003 започна новото първенство с категоричен успех с 81:42 над Шампион 2006 като домакин.

Баскетболистките на Стефан Михайлов нямаха особени трудности срещу младия тим на столичанки и още на полувремето водеха с 30 точки при 45:15.

Най-резултатна за Монтата с 10 точки бе Габриела Костова, а по 9 добавиха Габриела Николова и Анна-Мария Коляндрова.

За Шампион Елена Димова и Виктория Койчева също вкараха по 10 точки.

В другия мач от Западната конференция НСА се наложи като гост над Септември 97 с 67:46 в столичното дерби.

Баскетболистките от спортната академия започнаха силно двубоя и след първата четвърт поведоха с 20:7. В следващите две части играта бе равностойна, като преднината на НСА се запазваше около 10-15 точки. В последните минути на двубоя НСА отново взе преимущество и започна да трупа нов актив, който се оказа 21 точки в края.

За победата на НСА най-резултатна бе Михаела Кашанова с 22 точки. Зорница Найденова направи "дабъл-дабъл" от 15 точки и 13 асистенции, а Мария Генчева приключи с 11 точки и 19 борби.

За Септември над всички бе Константина Какояни с 25 точки.

На Изток Академик Пловдив взе ценна победа като гост на варненския Черно море Одесос с 51:43. Срещата бе много равностойна и почти до самия край не бе ясно кой от двата тима ще спечели. Решителен принос за успеха на пловдивчанки обаче имаше капитанката Анна Римпова, която завърши със 17 точки и 25 борби, 10 от тях в нападение. Лина Димитрова добави още 10 точки за Академик, докато за Черно море с най-много точки - 9, завърши Дарина Георгиева.

От 17:00 часа днес е последният мач от кръга, който противопоставя старозагорските Локомотив и Берое.