Приятна изненада поднесе една от младите надежди на българския баскетбол на легендата Георги Младенов, часове преди началото на бенефиса на бившия „син” играч срещу Панатинаикос.

Гардът на юношеския национален отбор Димитър Петров пристигна специално от Варна за последния мач в кариерата на Младенов и донесе специален подарък, приготвен лично от бащата на младока.

Оказа се, че бащата на Митко е бил един от най-запалените привърженици на легендарния тим от 90-те Плама Плевен. Именно от тези си години той пази и шал посветен на шампионската титла на непобедимия по това време плевенски тим. Въпросния шал 18-годишният Димитър връчи развълнуван на Георги Младенов преди влизането им в зала „Армеец Арена”. Тази вечер новата зала на София ще приеме дългочакания бенефис в мач между Левски и европейския клубен шампион Панатинаикос. За Георги Младенов са предвидени още купища награди, но вероятно емоционалното значение на шампионския шал от Пламен Плевен също дълбоко е трогнал най-добрия български баскетболист от последното десетилетие.