Американецът Трой Бакстър е поредното ново име в селекцията на баскетболния ЦСКА, съобщиха от клуба.

Колежанската кариера на Бакстър преминава изцяло в елитното ниво на колежанската NCAA в САЩ, като прогресира във всяка следваща година. През последния му сезон като студент баскетболистът е основен реализатор на Морган Стейт с близо 16 точки средно на мач.

Трей Бакстър започва сезон 2021/2022 в G-League на НБА, като играе за няколко различни отбора, а най-добри изяви има за втория отбор на Чикаго Булс - Уинд Сити Булс. Преди месец американецът стана шампион на Нова Зеландия. Той бе един от основните играчи за отбора на Кентърбъри Рамс, където през сезона записва средно 17.2 точки, 5.1 борби и 1.1 чадъра.

"Бакстър е крило, което притежава атлетизъм на наистина елитно ниво. На 27 години, висок е 206 сантиметра. Със сигурност ще впечатли дори най-претенциозните баскетболни фенове в България и ще помогне в изграждането на шампионска атмосфера в отбора", пишат от лагера на ЦСКА.

"Играчи като Бакстър носят наслада на публиката, освен победи на отборите си", смята старши треньорът на "червените" Росен Барчовски.

Според него с атлетизма и атрактивната си игра Трой Бакстър ще привлече много фенове, които ценят красивия баскетбол.

"Трой ще ни донесе и шампионска нагласа, защото преди броени седмици спечели титлата в Нова Зеландия. Сериозно първенство, а той самият имаше значителна роля за този успех", допълни наставникът на ЦСКА.

"Единствената ми цел в България е да спечеля шампионската титла. Зная, че всички ценят победителите и се надявам да донеса допълнително шампионски манталитет в съблекалнята. Сигурен съм, че ще се впиша бързо в отбора и ще помогна на ЦСКА да доминира в НБЛ", заяви Бакстър при пристигането си в София.