Спортният директор на Балканската баскетболна лига Шай Щрикс коментира решението за приемане на Левски и Черно море в лигата. Балкан и ЦСКА засега остават зад борда. „Не сме казали „не” на Балкан, но те не са готови за Балканската лига в момента”, заяви Щрикс.

„Ами, решихме да са 12 отбора, защото да кажем така – бях в Македония и гледах мачове от финалите. Всеки мач е посетен от поне 4000 души. Три македонски отбора искат да играят в Балканската лига. Три са желаещите от Сърбия, а от България – четири, затова решихме да увеличим броя на отборите на 12, като задължително три ще са от Македония. Запазихме една уайлд-кард и тя може да отиде дори при отбор от България, а може от Сърбия или Румъния. Има един месец да помислим и да видим как отбори като Балкан, ЦСКА София или още два сръбски отбора ще действат. Не сме взели окончателно решение. Всички ще са доволни от това, че ще има повече мачове”, сподели Шай Щрикс.

„Не сме решили „Не” за Балкан. Решихме твърдо за Левски и Черно море Варна, заради информацията, която имаме до тук. Лично говорих със старши треньора на Балкан и от него разбрах, че никой няма информация какво ще се случва догодина. Не е наша работа да обсъждаме с отборите техния бъдещ бюджет или програма, а трябва да ръководим Лигата, но така или иначе не сме казали „Не” на Балкан. Имаме уайлд-кард и ако Балкан има тим, който да съответства на да кажем параметрите на Балканската лига – зала, спонсор и т.н. Не мисля, че е добре за България някой отбор да губи мачовете си с по 20 точки. Сигурен съм, че и старши треньорът знае това.”, добави още спортният директор на Балканската баскетболна лига.

„И ЦСКА подаде заявка, но не ги приехме, така че ще видим какво ще стане. Има още време, а и има два отбора от Сърбия, които имат желание да се включат. Знам, че някои ще кажат, че включваме Левски заради името или някакви други лични връзки, но това е безсмислица и няма връзка. Получихме информация за Левски, а и за Варна също. Днес получихме заявка от Балкан, но всъщност бюрокрацията не ме интересува, но начинът, по който изглежда Балкан не е готов за Балканската лига”, каза Шай Щрикс.