Спортният директор на Еврохолд Балканска Лига Шай Щрикс излезе с благодарствено писмо след приключилия турнир на Файнъл Фор в Прищина. Надпреварата бе спечелена от българския Левски.

"Скъпи баскетболни приятели, Благодаря Сигал Прищина и на град Прищина за страхотния Файнъл фор 2014! Поздравления за Левски - играчи, треньори и екип. През целия сезон Левски показа страхотен баскетбол, а в последните два най-важни мача по време на финалната четворка, те бяха над другите и се бореха повече. Също така искам да поздравя и останалите три клуба, които стигнаха до финалната четворка - Галил Гилбоа, Балкан и Сигал Прищина. Вярвам, че видяхме четирите най-добри отбора, а в последните дни видяхме и четири страхотни срещи. Както последните пет финални четворки, така и шестата беше страхотна. Във всичките четири мача съдиите помогнаха на отборите да достигнат до това високо ниво на баскетбол. Нашите комисари и инструктор ги подкрепяха отстрани, за да ръководят на такова ниво, а това ние наричаме професионализъм. Най-добрите играчи през първата вечер бяха зрителите от град Прищина.

Те създадоха добра атмосфера и невероятно шоу, което определено ги направи най-добрите в първата вечер. Все пак обаче, феновете на Сигал Прищина и обичащите баскетбола в Косово и Прищина, трябва да знаят как да приемат загубите и уважават международно състезание, дори и техният обичан отбор да не играе финал. Всички ние - отбори, ръководството на Сигал Прищина, баскетболните федерации и ЕВРОХОЛД Балканска лига, бихме искали в бъдеще, че това е променено и когато има подобно събитие, което подкрепя спорта в страната, то трябва да се уважава без значение дали или кой местен отбор се състезава.

Искам да кажа и едно голямо благодаря на ръководството на Сигал Прищина и на другите хора, които се занимаваха с организацията и, които направиха възможен този Файнъл фор, за тяхното гостоприемство и внимание. Те работеха ден и нощ, за да предложат възможно най-доброто баскетболно събитие и да направят турнира модел за високо ниво на баскетболно състезание и организация. Това нямаше да се случи без истинската отдаденост и здрава работа на целия екип на Балканската лига заедно с хората от Сигал Прищина. Искам да благодаря и на медиите, които отразиха този Файнъл 4 по най-добрият начин плюс нашите ТВ партньори - RTK Косово, БНТ, Спорт 5 - Израел и Sportmedia, която даде шанс на хората по целия свят да наблюдават мачовете.

Благодаря също така и на всички гости, които уважиха нашите покани и се присъединиха към нас, за да празнуваме страхотния финал на един изключителен сезон! Накрая искам да благодаря и на екипа на ЕВРОХОЛД Балканска лига, който цял сезон работи по най-професионален начин. Те подкрепяха желанията на всеки, започвайки от клубове, федерации, медии и без тяхната страхотна отдаденост и здрава работа, нямаше да завършим шестия сезон с голяма усмивка и щастие. Сега вече започваме да работим за сезон номер 7 в ЕВРОХОЛД Балканска лига и съм сигурен, че сезон 2014/2015 ще бъде още по-вълнуващ и интересен, с повече емоциите и здрави мачове. Отново благодаря и желая на всички клубове да завършат по най-добрият начин сезоните в родните си първенства."/БТА