Евроинс Черно море записа трета поредна победа в Националната баскетболна лига, след като се наложи над Рилски спортист драматично с 91:89. Както и други два от трите мача досега между тези отбори, и този приключи с екшън в края, и бе решен само от две точки разлика. Едва за втори път през сезона „моряците” записаха три поредни успеха, като и при предишния случай един от тях бе срещу Рилецо. Победата със сигурност ще вдъхнови още момчетата на Даниел Димитров, на които във вторник предстои полуфинал в Балканската лига срещу Левски. Успехът дава и още по-сериозни поводи за претенции от страна на варненци към третото място в класирането.

Мачът бе интересен и оспорван от началото до края, като двата състава си размениха по две четвъртини, но с повече късмет Черно море стигна до победата. Рилецо до последно се бори, и имаше последен шанс да грабне успеха, когато завърналия се след контузия капитан на варненци Симеон Ценов не успя да вкара добре топката в игра, тя бе овладяна от Роб Престън, но американецът прибърза с паса си, тъй като оставаха само пет секунди игрово време. Подаването на Престън към Симеон Найденов също бе пресечено, и макар гостите да претендираха за нарушение на Димитър Мираковски, такова не бе отсъдено, и Черно море се поздрави с третата поредна победа.

25 точки за „моряците” реализира Александър Янев, по 16 добавиха Хрисимир Димитров и Гари Уеър, а Димитър Мираковски завърши с 10 асистенции. От пейката Ценов се включи с 14 точки за 31 минути. Капитанът на Рилецо Александър Груев стисна зъби и на инжекции игра 36 минути, и завърши с 23 точки. Богдан Боев вкара 18, а Травис Питърсън и Симеон Найденов – по 15.

Лукойл Академик нямаше проблеми и се справи с Черноморец набързо със 104:65. Преди двубоя двамата млади татковци в състава на шампионите Тодор Стойков и Бранко Миркович бяха специално отличени, а и двамата успяха да се разпишат подобаващо в мача, за да честват радостното събитие. По-равностойна бе само първата четвърт, след което Лукойл наложи своето и бързо реши интригата. Всички състезатели на „студентите”, влезли в игра, успяха да се разпишат повече от веднъж, а най-резултатен бе Славко Стефанович с 21 точки. 16 точки за Черноморец отбеляза Мартин Дурчев.

В последния мач от кръга, Ямбол взе победа като гост на Спартак Плевен с 65:55 и така изледе на трето място във временното класиране. Момчетата на Иван Чолаков си решиха мача още в първата четвърт, в която взеха аванс от 14 точки, и до края само го поддържаха в рамките. Митко Ангелов и Златко Гоцевски отбелязаха по 13 точки за Ямбол, а с 11 за Спартак завърши Илия Станков.