Американският център Седрик Симънс записа първи минути за България, по време на мача срещу Полша от European Basketball Tour. Симънс пристигна в понеделник от САЩ и призна, че се нуждае от около две седмици, преди да е в оптимална форма. Той добави, че е наясно с интереса на гръцките грандове Панатинайкос и Олимпиакос към него и знае, че агентът му говори с тях, но все още няма подписан договор.

Седрик, изигра първи минути с екипа на България, как се чувстваш?

Имаше и добри и лоши моменти. Бях малко поизморен в началото, но след като влязох в хода на мача, се почувствах по-добре. Имах и добри, и не толкова добри отигравания, но като цяло, мисля, че играх добре.

Как се чувстваш физически, подготвен ли си, или ти трябва още време?

Може би се нуждая от седмица, за да привикна към часовата разлика, да се наспя, и да потренирам малко с отбора.

Съставът на националния отбор е малко по-различен от миналата година, как се чувстваш с тези момчета?

Почти няма разлика, всички се отнасят много добре с мен. Промяната е лесна в това отношение.

А как минава промяната – от Лятната лига на НБА към европейския баскетбол?

Просто трябва да се настроиш на нужната вълна. Трябва да внимаваш за крачки, защита, и други такива неща. Различно е от американския баскетбол, играта е различна.

Освен въпросите за националния отбор, чуват се слухове за интерес към теб от страна на грандове като Панатинайкос и Олимпиакос...

Да, и аз ги чух, но не знам. Трябва да изчакам да видя какво ще каже агентът ми, да ми донесе договор. Знам, че има разговори, но нищо повече.

Това би било крачка нагоре в кариерата ти...

Разбира се, това са отбори, много уважавани в Европа, отбори, които играят в Евролигата, и ще е повече от страхотно да играя за някой от тях.

Ще ти помогне ли с нещо националният отбор в това отношение?

Да, определено, ще ме подготви за сезона, ще играя отборен баскетбол, ще работя над някои мои слабости, ще придобия увереност. Винаги е добре да опиташ различни състезания.

Кога ще видим Седрик Симънс в пълната му сила?

До две седмици, да речем.