Крилото на Евроинс Черно море Брайс Шелдън ще има трудна задача да защити приза си за най-точен стрелец в баскетболния Мач на звездите. Американецът ще се изправи срещу най-резултатния баскетболист в Националната баскетболна лига Маркъс Хол от Левски, съотборника си Желко Бойович, центъра на Рилски спортист Травис Питърсън, както и българите Иван Лилов, Златин Георгиев и намиращият се в отлична форма Хрисимир Димитров.

При забивачите Владимир Николов от Дунав ще защитава титлата си срещу препоръчания от Георги Глушков талант от Ботевград Никола Трайков, срещу Павел Маринов от Ямбол, както и звездите на Лукойл Академик и Спартак Уили Дийн и Роб Престън. Участието на Дийн е под въпрос, след като гардът получи травма в рамото по време на тренировка във вторник. Все още не е ясно какво точно е състоянието на американеца, но вероятно и лека контузия ще го спре от Мача на звездите.

Съдийската колегия определи и реферите, които ще свирят на Мача на Звездите. Главен съдия ще бъде Владимир Атанасов, за когото това е последна година като съдия. Негови помощници са обещаващите млади рефери Младен Субашиев и Александър Янкулов, които са кандидат международни съдии.

Тройки

Брайс Шелдън – Евроинс Черно море

Желко Бойович – Евроинс Черно море

Иван Лилов – Рилски Спортист

Травис Питърсън Рилски спортист

Маркъс Хол Левски

Златин Георгиев Левски

Хрисимир Димитров Спартак

Забивки

Владимир Николов Дунав

Павел Маринов Ямбол

Никола Трайков Балкан

Уили Дийн Лукойл Академик

Роб Престън Спартак

Съдии

Владимир Атанасов

Младен Субашиев

Александър Янкулов