Левски и Рилски спортист ще започнат днес своята серия от плейофите в Националната баскетболна лига, която ще определи носителя на бронзовите медали в мъжкия шампионат. „Сините” ще трябва да се справят с тежкото отпадане от Черно море след пет мача, и да се опитат да зарадват феновете си поне с някакво отличие. Рилски спортист имаше много трудна задача на полуфинала срещу Лукойл Академик, и издържа само три срещи, а сега иска да добави нещо към витрината си. И Левски, и Рилецо имат по един трофей тази година – „сините” взеха Купата на България, а самоковци триумфираха в Балканската лига. Срещите между двата състава през сезона бяха много интереси и оспорвани, като балансът е почти равен – пет успеха за „сините” и четири за Рилски спортист.

Заради заетостта на Арена Самоков в петък, първите два мача ще бъдат в София – днес в зала „Христо Ботев”, а на 29 май – в „Универсиада”. Евентуален трети двубой ще се състои в Самоков.

В лагера на Рилецо няма кадрови проблеми, като Александър Тодоров ще може да разчита на всичките си играчи. Наставникът на Левски Константин Папазов ще трябва да измисли решение на сериозния си проблем – отсъствието на контузения капитан Стефан Георгиев. Торо няма да вземе участие в днешния двубой.

Програмата за серията:

Сряда, 27 май (зала "Христо Ботев")

18.00 Левски – Рилски спортист

Петък, 29 май (зала "Универсиада")

16.00 Левски – Рилски спортист

Неделя, 31 май (при необходимост) (Арена Самоков)

18.00 Рилски спортист – Левски