„Трябва да се научим да побеждаваме и да губим. Левски беше по-добрият отбор. Цялата година тръгна така. С много грешки, за което аз си нося вината. Тръгна с грешки при треньорите“, заяви спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков за сезона на „студентите“.

„Моята апел е да не се правят експерименти. Лукойл не е място, където някой може да започне кариерата си. Може би подведен от големи имена, избрахме Костич, а след това Галанис и грешките бяха допуснати. След това беше много късно. Тити не е по-различен. Тити си е направил такава организация. Той ме обижда, че не съм треньор, а аз казвам, че той не е по-различен“, каза още Везенков, а за бъдещето на тима, сподели:

„След разговор с г-н Златев Лукойл трябва спешно да намери треньор, до края на месеца. След грешките тази година, нека да изчакаме. На 21-и имаме среща с г-н Златев. Трябва да кажем сега треньорът и да работим от сега. Доста големи имена се споменават за Левски. При нас няма никой с договор освен малките - Минков и Грозев. До края на месеца трябва да имаме треньор. Има вариант и за българин, има всякакви варианти, нека да изчакаме и да мине срещата. И двамата чужденци този сезон не бяха успешни. Те си имат своите плюсове и минуси, но Лукойл не е място, където някой може да започне кариерата си на старши треньор. Трябва ни опитен, добър треньор, който познава българската действителност.“

„По право ние може да участваме само в Еврочалъндж. Мисля, че няма да изпуснем тази възможност. Ще направим всичко възможно. Мисля, че и силата сега ни е в този турнир и да стигнем колкото може по-напред. На г-н Златев не му беше приятно по никакъв начин. Разговаряхме за грешките, които са допуснати. Той е от повече от 10 години в баскетбола и той знае, че това е една игра и все някога ние можеше да загубим. Естествено искаме да се реваншираме и да се върнем там, където бяхме. Ще търся двама или трима играчи след Нова година. Този път ви гарантирам, че ще имаме попълнения след Нова година“, коментира още Сашо Везенков.