Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира победата над Левски с 91:64 в дербито на трети кръг в НБЛ в петък в Правец. Той бе категоричен, че може да е доволен от представянето на своя отбор, но трябва бързо да се забрави успехът в петък, и да се мисли само за предстоящия първи двубой от Еврокъп.

"Ние изиграхме силен мач, отборът на Левски изигра слаб мач. Разликата от 30 точки обаче не е обективна. Левски разполага с качествени баскетболисти, проведе много сериозна подготовка, в която показа добри резултати. Смятам обаче, че в мач като този не може да се хвърля вина върху съдиите и успехът ни дойде след категорично по-добра игра от наша страна", коментира Сашо Везенков.

"Доволен съм. Момчетата работят много добре, климатът в отбора ни е добър, има настроение. Този мач с Левски обаче трябва да го забравим веднага, защото голямата цел на нашия отбор са евротурнирите. Не бива да губим концентрация, тъй като в сряда ни предстои трудно домакинство на белгийския Шарлероа. Не трябва да допускаме победата над Левски да ни изиграе лоша шега и да се отпуснем. Зная, че всички момчета вече мислят и чакат Европа, но е задължително да обърнем внимание на елементарните грешки, които все още допускат гардовете и да ги изчистим. В друг двубой и срещу друг съперник те може да се окажат решаващи. Правим и пропуски на бърза атака, които също трябва да коригираме", допълни директорът на Лукойл Академик.

Лукойл Академик приема Спиру Баскет Шарлероа в първи мач от Еврокъп в сряда (7 ноември) от 18:00 часа в зала "Универсиада" в София.