Гардът на Рилски спортист и националния отбор на България Александър Груев претърпя артросктопия на коляното, съобщи bgbasket.com. След като продължително време плеймейкърът се опитваше да се възстанови медикаментозно, се оказа, че най-добрият вариант да се излекува напълно, е да легне под ножа.

Интервенцията бе извършена в софийска клиника, и е преминала успешно. Според опериралият лекар, Груев ще се възстановява около 4-5 седмици, в които трябва да ходи с патерици. Това означава, че той пропуска началото на подготовката с Рилски спортист, която стартира след десетина дни. Ако рехабилитацията протече по план, той ще е напълно готов за старта на сезона в НБЛ през октомври.

Александър Груев се контузи в края на миналия сезон с Рилски спортист и първоначалните прогнози бяха, че ще му трябва около месец и половина пълна почивка, за да се възстанови. След края на този период той започна подготовка с националния отбор, но за съжаление почувства болки в коляното и отново спря да тренира. Груев дори отиде на преглед в Германия, който потвърди, че за да се оправи коляното, се налага артроскопия.