Сара Маринова е обещаваща българска баскетболистка, която успешно съчетава спортната си кариера с изявите си като модел. 19-годишната красавицата е националка в своята възрастова група, а иначе играе в отбора на НСА. През миналата година талантливата Сара е пробвала късмета си в Испания, където се е представила много успешно. Въпреки това тя решава да се завърне в България, където освен всичко друго се готви и за своите кандидат-студентски изпити. Баскетболистката бе гост във вечерното предаване на Дарик радио „Гол линия”, където разказа за своята кариера, за бъдещите си планове и за страстта си към футбола.

„Спортът ми е приоритет в живота. Мисля, че не съм залитнала в другата посока, в България модният бизнес все още не е толкова добре развит, за да отхвърля спорта, с който се занимавам от 12 години”, заяви Маринова.

„Спортната ми кариера започна на 6,7-годишна възраст в отбора на Академик, където изкарах 9 години, една в ЦСКА, когато имаше женски отбор, една година в Испания и сега в НСА. Майка ми е била баскетболистка, баща ми тенисист, а сестра ми също се занимаваше с баскетбол”.

„От бебе съм по залите заради майка си. Сестра ми е по-голяма от мен и съм била и с нея. Имам доста медали, но най-ценният ми е от Испания. Там се озовах благодарение на моя мениджър. Отидох абсолютно сама, без да знам дори езика. Бях в Понтеведра, на 20 км от Виго по времето, когато Стоичков бе треньор на Селта и там играха Петър Занев и Владимир Манчев”.

„В модните среди попаднах съвсем случайно, след като един човек ме видя”, признава Маринова. „Играе ми се в Италия. Колкото пъти съм била, не съм искала да си тръгна, Рим е любимият ми град”.

„Интересувам се от футбол и съм от ЦСКА. За мача с Миньор очаквам победа, а после и титла за ЦСКА. Познавам почти всички футболисти. Имам си приятел за голямо разочарование на всички, от доста години сме заедно. Той прие тежко заминаването ми. Той самият е футболист и знае, как стоят нещата в българския спорт”.

На въпрос, дали би се снимала за мъжко списание, Сара отговори категорично: „Твърдо да. Имах предложение за Плейбой, но го отказах. Нека минат още 2, 3 години, малко да се „тунинговаме”. Твърдо „За” тунинговането съм, но умерен силикон, не нещо фрапантно”.

„Любимият ми футболист е Лео Меси, а като мъж са много. От баскетболистите ми харесва Леброн Джеймс”, завърши Сара Маринова, чийто любим отбор освен ЦСКА е Барселона.