Отборът на Рилски спортист и град Самоков официално са кандидати за домакинство на Финалната четворка на Балканската лига по баскетбол. Решението ще бъде взето до петък и окончателно обявено тогава.

„Имахме доста дълга среща с хората от Балканската лига. Представихме официално искането си Финалната четворка да се проведе в Самоков. Всичко е в суров вариант, така че ние сме кандидати, но все още решение не е взето. Чакаме в петък да стане ясно. Много се надяваме да е тук. Това би било баскетболното събитие от най-висок ранг този сезон и да покажем добра организация, да послужим да модел, както това го прави отборът”, сподели за Гонг изпълнителният директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров.

Той коментира и съперника на полуфиналите за тима от Самоков, който ще е победителят от сблъсъка между сръбските Мега Хипо Лизинг и Суислайн Таково, а не както се очакваше македонски състав. „Споменахме и полуфиналите. Първоначалното очакване беше да играем с македонски тим, но регламентът си е регламент и той се спазва”, каза още Чилингиров.

Мега Хипо Лизинг победи Суислайн Таково с 81:70 точки в първата среща от тази четвъртфинална двойка, а реваншът е на 10-ти март във Вършац. В другия полуфинал ще играят македонските Фени Индустри и Работнички Скопие.

„Фенклубът организира безплатно посещение на четвъртфинала за Купата на България в Плевен. Мислим само за мача с Балкан и се надяваме момчетата да покажат това, което показаха и през сезона, че могат да играят баскетбол”, заяви още Боби Чилингиров по повод предстоящите срещи от Финалната осмица на надпреварата тази седмица.