Само три мача от мъжките баскетболни дивизии – А-1 и А-2 ще се изиграят през настоящия уикенд. Българската федерация по баскетбол отложи срещите Дунав Русе – Лукойл Академик и Левски – Черно море от елитната група. Нито един двубой няма да се играе и в А-2, като целият 11-ти кръг бе отложен от 6 декември за 13 декември.

Така само три мача от А-1 остават по програма: Рилски спортист – Балкан от 17:30 в Самоков, Ямбол – Сливен от 17:30 в Ямбол, както и Спартак Плевен – ЦСКА от 18:00 в Плевен. Именно последният двубой се очаква с най-голям интерес, тъй като е важен за класирането на един от двата тима в четворката.

Наставникът на ЦСКА Росен Баровски има сериозни кадрови проблеми, като мача със Спартак ще пропуснат Людмил Хаджисотиров-Удо и Любен Пасков. Двамата продължават да се възстановяват от контузиите си, като травмата на Пасков може да наложи и операция. Капитанът Георги Давидов и гардът Ивайло Константинов също имат проблеми. Те все пак ще бъдат по екип и при нужда ще помагат на тима.

"Ние и срещу Лукойл играем за победата, така че целта ни и сега е успех в Плевен", коментира старши треньорът Росен Барчовски пред клубния сайт.

Неговият колега от Спартак Дарин Великов пък лично наблюдаваше разчистването на пътя до зала „Балканстрой” вчера, за да е сигурен, че мач ще има. Срещата ще се излъчва по сателитния канал на БНТ.