Едва четири баскетболистки на Лукойл Нефтoхимик ще започнат подготовка утре. Това са Катя Кордова, Димана Макариева, Камелия Михалкова и Маргарита Илиева.

Всички останали момичета, включително и новопривлечените чужденки Амра Мехмедич от Босна и Барбора Фабианова от Словакия са ангажирани с националните си отбори. Такъв е и случаят с Зорница Костова, Радостина Славова и най-новото попълнение на Лукойл Нефтохимик Наталия Топалова.

Селекцията можем да я считаме като приключена, най-много да вземем някоя от девойките ни” - заяви наставникът Петко Маринов.

Първоначално отборът ще провежда занятия в спортна зала Бойчо Брънзов” и на бургаския плаж. В момента се уточняват летните контроли и лагери.

Междувременно стана ясно, че бившите състезателки на клуба Елена Петрова и Жанет Жельова от новия сезон ще играят в тима на Берое (Стара Загора).

Припомняме, че от стария състав на Лукойл Нефтохимик не бяха подновени договорите още на Анна Соколан и Зоя Станоева. Бистра Аладжова пък се събира с доскорошните си съотборнички Жельова и Петрова в Берое. Там 19-годишното крило ще играе със статут на преотстъпена.