Наставникът на руския Уникс Казан Александър Петрович сподели преди първата тренировка на тима си на българска земя, че се чувства добре в зала „Универсиада”, защото има чудесни спомени от предишните си гостувания.

„Чувствам се добре тук, където съм играл с Железник в два турнира. Имам хубави спомени. Очаква ни първи мач в Европа и той ще е тежък. Доволни сме, че се представяме добре дотук. Знаем, че ЛукОйл играе добре в евротурнирите и ни чака опитен отбор с нов плеймейкър. Имат и опитни играчи с майсторство, като Тодор Стойков, които познаваме. Под коша пък имат Кени Аделеке, Ненад Чанак и Ангелов. Казвам, че ни чака труден двубой. Трябва ни максимална концентрация утре. Смятам, че фаворит в групата е Динамо Москва, а останалите три тима – ние, ЛукОйл и Баронс ще се борят за второто място”, заяви Ацо Петрович.

Американецът Марк Джексън, който преди време носеше екипа на гръцкия Олимпиакос под ръководството на Пини Гершон пък коментира: „Чака ни интересен сблъсък. Очаквам го с нетърпение. ЛукОйл е добър тим с отлични стрелци. Турнирът се очертава доста добър. Казан е хубав град с чудесни хора. Не знам дали ще се върна в Щатите, просто се радвам на живота.”

Хърватският национал в редиците на Уникс Казан Марко Попович се съгласи с мнението на старши треньора Петрович, че Динамо Москва е фаворит в групата, а Уникс, ЛукОйл и Баронс ще спорят за втората позиция.

„Мисля, че ни очаква труден двубой, защото това е първи мач в Еврокупата. Знаем, че се създава гореща атмосфера и залата ще е пълна. Очаквам добър мач и от двете страни. За ЛукОйл знаем, че имат един много добър опитен играч Тодор Стойков. Имат двама американци и още двама-трима български национали. Имат още висок център, мисля, че беше от Африка. Определено са солиден състав. Знам още, че от миналата година изгубиха Уили Дийн, който отиде на моето място в Жалгирис. ЛукОйл е опасен отбор, особено на свой терен, така че трябва да внимаваме. Съгласен съм, че Динамо са фаворит, защото те показват много силна игра в руското първенство, така че абсолютно са фаворити. Трябва да видим къде сме ние. Много ще е тежко да се преборим за второто място в групата”, каза Марко Попович.