Европейският шампион Русия от снощи е в България, където ще изиграе две контроли с националния ни отбор по баскетбол. Руснаците пристигнаха малко преди 20 часа вчера, като ще отпътуват обратно за Москва веднага след втората проверка във вторник. Съвсем в духа на гостоприемството мъжкият ни състав тренира рано-рано тази сутрин, за да остави свободен час за заниманието на Русия в зала „Универсиада” от 11 часа днес.

Старши треньорът на баскетболистите ни Пини Гершон пък ще се изправи срещу бившия си помощник в Макаби Тел Авив от преди години Дейвид Блат. Първата контролната среща между двата тима е следобед от 17 часа в зала „Универсиада”, а втората – утре от 18 часа.

България и Русия за последно се срещнаха в приятелски баскетболен мач през август 2006-та година във Варна, като част от подготовката на националите за европейските квалификации. Тогава България записа победа с 94:79 точки, като най-добри за мъжкия ни отбор бяха Тодор Стойков и Филип Виденов, съответно реализирали по 20 и 27 точки.