Румен Шопов е новият старши треньор на Дунав Русе. 33-годишният наставник ще води отбора през следващата състезателна година. „Приех предложението на Дунав да стана треньор на отбора,” заяви за BulgarianBasket.com Шопов. „За мен това е предизвикателство, което ми дава шанс да се развивам. Оставам с най-добри чувства към Ямбол. Прекарах 18 години в клуба и преживях най-хубавите си мигове като състезател и треньор в този град. Амбициите ми в отбора на Дунав са за добро представяне и да играем добър баскетбол”.

Шопов добави, че вече работи усърдно по селекцията за новия сезон. Преговаря се с много състезатели, но засега Павел Нойков е единственото ново попълнение в отбора.

Предложения са направени към братята Димитър и Мартин Хорозови, Левен Белберов, както и към сръбския център Нинослав Тмушич. Засега се изчаква техният отговор.

Директорът на мъжкото направление в клуба Росен Дунов изказа задоволство от постигнатото споразумение с Шопов и е оптимист за представянето на отбора през новия сезон.