Една от легендите на ЦСКА в баскетбола Румен Пейчев, днес е приел за предизвикателство работата в детско-юношеската школа на Левски. „Аз съм легенда на ЦСКА, но и бях помощник на Тити Папазов 1998/99-та година. Работили сме с него заедно. Ратко Йоксич, когато бях главен треньор на ЦСКА 1993/94-та година, аз го доведох от Сърбия в България със същата идея да направим това нещо в ЦСКА. Тогава не стана, защото на следващата година отборът изпадна в Б група и просто нашият план, който сега Левски са го замислили, не стана. Всичко стана след един случаен разговор с Тити и Ратко, които ме попитаха какво правя и аз отговорих, че в момента нямам работа. Те ме поканиха двама да отида в Левски и да бъда треньор на детския отбор. Наистина идеята е голяма – да се организират почти всички училища”, сподели Румен Пейчев пред Гонг.

„Мога да ви кажа, че желание от страна на децата има много голямо. Аз например съм треньор на набор 2000, 2001, 2002 и 2003-та. Това са деца – първи, втори и трети клас. В момента моята група е от около 40-50 деца. А общо в тази възраст имаме около 150-200 деца в различните училища. Президентът на клуба е категоричен, че приоритет ще бъде детско-юношеската част”, разказа още специалистът, който добави, че най-много го радва пълната зала с деца и желанието, което показват малчуганите.

Колкото до тазгодишното първенство на България Румен Пейчев заяви: „Получават се доста интересни мачове, равностойни. Разликата от първите два тима обаче е доста голяма и вече няма кой да изпревари втория в класирането. За мен битката ще бъде за трето и четвърто място, и подреждането назад. Мисля, че двата състава – ЛукОйл Академик и Левски ще са на първите две места.”

За него резултатът от последното дерби между Левски и ЛукОйл Академик е очакван: „Не е изненадващ резултатът. Просто за мен очаквана победа на Левски, защото абсолютно бях сигурен, че с новите играчи, те за пет дни не могат да влязат в ритъм. Пък да не говорим, баскетболът е колективна игра и отбора за пет дни не се прави. Затова мисля, че и на новите играчи ще им трябва време. Все пак Левски изиграха доста мачове в този състав и понатрупаха и самочувствие, и са по-добър колектив от ЛукОйл.”

За годините, в които работеше в екип с треньора Петко Маринов начело на „ЛукОйл Академик през 2002-а и 2003-а година Румен Пейчев каза:

Тогава приоритет беше да се използват повече български играчи. Поне 7-8 момчета българи имахме тогава. Сега може би политиката се смени, затова, че ЛукОйл отидоха да играят в УЛЕБ. Сега в ЛукОйл момчета, които са в националния отбор, седят на пейката, което не е нормално.”