Отзиви след победата на ЦСКА над Академик Пловдив с 82:75 в среща от поредния кръг на Националната баскетболна лига за мъже:

Росен Барчовски, старши треньор на ЦСКА: "Всяка победа за нас е важна и от тази гледна точка съм доволен. Играем трудно, със спадове, с възходи. Започваме мача добре, след това допускаме да ни го обърнат, пак се връщаме. Хубавото е, че проявяваме характер вече малко повече и се преборваме да спечелим мачове. Този беше почти заминал. Поведоха ни с 11 точки. Тези спадове са характерни за несработен отбор и неопитност. Каляваме си нервите. Накрая към плейофите, ще влезем много калени, защото всеки мач е такъв. Те имаха контузени. Поздравявам ги за добрата игра. Поради този скъсен състав играят ужасно освободено. Кикрилис направи много силен мач, страхотна стрелба от тройката, а до момента не е играл толкова много. Опасни са отборите, които са абсолютно освободени и това го знаех. Имахме шанс да вдигнем разлика, решихме да е по по-трудния път".

Алекс Симеонов, играч на ЦСКА: "Знаехме, че ще е трудно. Досега нямаме лесен мач. Знаем, че отборът на Пловдив е доста опасен. Не им приляга мястото на базата на селекция, опит, треньорски щаб. Просто малшанс - имаха доста контузии. Пожелавам им да са здрави, да се върнат всички и да показват какво могат. За нас - дано подобрим играта си да прекъснем серията от приливи и отливи. Да спрем в един мач да играем силно, в друг, много слабо. Да спазваме някаква константа".

Йордан Янков, старши треньор на Академик Пловдив: "На фона на предишните мачове смятам, че играхме доста прилично. На базата на това, че продължава лошият късмет да е с нас. Много контузени, много болни състезатели и такива, които не са във форма. Доволен съм от момчетата. Кръстан Кръстанов изигра много силен мач, Йоанис Кикрилис игра 26 минути, което за мен беше много позитивно в този мач. Той даде много енергия със защитата си и с тройките си".

Васил Бачев, играч на Академик Пловдив: "Мисля, че стана интересен мач. Поздравявам ЦСКА за играта. Смятам, че много малко не ни достигна да ги победим и то в тяхната зала. Силен отбор. Радвам се, че видях промяна в нашия отбор в сравнение с мача с Балкан. Хвърлихме се, играхме доста по-добре, изглеждахме по различен начин. Но както и в Плевен казах, това не ни топли. Защото продължаваме една негативна серия, която не е никак приятна за всеки един отбор. Надявам се съвсем скоро да излезем от нея".

Автор: Ива Кръстева/БТА