Генералният мениджър на националния ни отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски остана изключително впечатлен от организацията и подготовката на Полша за домакинството на Евро 2009 през септември.

„Преди всичко искам да кажа, че се прибирам с добро чувство от видяното в Полша. Страната се е развила невероятно. Видях няколко града и сравнението с България не е добро за съжаление. Бях първо във Вроцлав, където ще се играят мачовете от групата ни. Прекрасен град, една зала със страхотна атмосфера. В момента я реновират, почти готова е, ще е за близо 7 хиляди човека. За хотела нямам думи. После отидохме в Лодз, където ще отидем, ако излезем от групата. През юни се открива 13 хилядната супермодерна зала, която е почти готова. По нищо не отстъпва на залите в НБА. На състезателите трябва да им кажа, че ако искат да играят при такива условия, трябва да излезем от групата. Не е за пропускане такова нещо”, сподели Барчовски пред Гонг.

„Залата във Вроцлав е завършена пред 1913-та година. Тогава Влоцлав е бил немски град. Направена е, защото там са се правили много изложения и са стигнали до извода, че им трябва зала. Съоръжението е под егидата на Юнеско. Висока е 65 метра. Представете си за сравнение Пантеонът в Рим е висок 44 метра. Поляците считат Вроцлав за най-баскетболния си град в страната”, коментира още Росен Барчовски.