„Когато един мач върви завързано и когато единият тим дръпне в последните минути, много често разликата става нереална. Просто загубваш шанс и ти пада мотивацията”, заяви старши треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски след поражението от Левски с 63:78 точки в мач от вътрешното ни първенство.

„Мен не ме притеснява разликата. Имаше т.нар. микроситуация при 7 точки, контраатака трима на един и направи Мийович грешка, а те ни върнаха кош и фаул, та от 5 разликата стана 10. Това е ключовият момент в мача. Отдавам го на умората. Аз нямам заместник на Мийовиц на позиция 4. Двамата играчи, които са взети за тази позиция – Атанас Радев и след това Ваклинов са контузени. Това просто много тежко се отрази на отбора”, каза още Барчовски и допълни за контузените:

„Караджовски има едно възпаление от удар, което се получи още в Бар. За съжаление е доста лошо и лекарят препоръча да се пази. Боев е направил преди 10 дни разтежение в прасеца и сега преди 3 дни отново се появи. Това влиза в играта, но се отрази.”

На въпрос какво иска да види променено в състава Барчовски сподели: „Първо трябва да се промени манталитетът на този отбор. Да се чувства като силен отбор, като отбор, който може да играе не само в Самоков, а навсякъде като равностоен. Това е най-ваното. Трябва да се подобри още играта в защита, защото там има слабости. Ако сме в пълен състав мисля, че ще играем по-добре. Мисля, че Сашо Груев върви нагоре и съм сигурен, че още на Купата ще е стъпка на горе. Нямаме психологически проблем.”