Спортният директор на Рилски спортист и един от най-опитните български треньори Росен Барчовски определи баскетболната А група като добро място за развитие на младите играчи и сподели мнението си за чужденците в Националната лига.

"В НБЛ още не сме узрели за намаляване на чужденците. Аз съм бил от всяка страна на барикадата и сега се занимавам повече с подрастващите и виждам колко е важно. Аз съм за ограничаване на броя на чужденците. Това осмисля и труда на треньорите. Едно е да видиш твой играч да се реализира, друго е да приключват рано”, коментира Росен Барчовски пред bgbasket.com.

Като бивш председател на Треньорския съвет към БФБаскетбол, Росен Барчовски коментира и отложения избор на национални треньори за подрастващите и новината за завръщането на селекциите до 20 години, след паузата миналото лято за тях.

"Добре е, че отново ще има национални отбори за 20-годишни мъже и жени. Смятам, че особено при мъжете ще има успехи. Не е добре, че се бавим. Нямам идея защо. Няма да се появят други, изборът ни е малък. За да може да се прави програма и да се почне от рано. С 30 дни преди Европейското първенство, нищо не се получава. Ако имаме страхотен избор от играчи и треньори, ок. Но при нас е важно да се определи треньор и да се работи преди лятото",  завърши Барчовски.