ЦСКА над Спартак в Плевен с 86:84 в среща от редовния сезон на Националната баскетболна лига за мъже. Наставниците на двата отбора споделиха своите мнения след края на сблъсъка.

"Видях надграждане, особено от първия мач, който беше в София. Беше ясно на всички, които са добронамерени, че първият мач не беше реален. Ние бяхме много далече от истината, а те бяха в много добро състояние. Сега вървим нагоре, това е важно за самия отбор, може да има загуби, да не се играе толкова добре, но е важно да вървим нагоре. Ако стоим на едно място, тогава има проблем. Имахме да търсим реванш, защото в първия мач буквално ни унижиха. Беше много трудно, разбира се, но имахме малко шанс, може би малко разум. Така тръгнахме в началото, че едва ли не всички да си падат сами от нас. Такова нещо няма. Всичко трябва да се мине по пътя", заяви Росен Барчовски.

 "Гордея се нашия отбор. Всеки ден сме фокусирани върху това да се подобряваме. Мисля, че показахме израстване. Беше тежка битка, но ние се борихме. Харесвам начина, по който играхме. Чувствам се страхотно в ЦСКА. Харесвам София. Всеки ден се опитваме да ставаме по-добри и това си пожелавам и занапред", сподели Джордж Калахан, баскетболист на ЦСКА

"Аз не вярвам в малшанса. Шансът е на страната на силния. Явно сме били по-слаби и затова загубихме. Трябва да анализираме къде и какво трябва да подобрим, като това трябва да го направим възможно най-бързо. Като цяло имаше ситуации, в които малки елементи решаваха нещата в защита. Същото важи и за нападение. Не мога да кажа, че съм останал доволен в защита, след като те имат 14 тройки, значи нещо не сме направили както трябва. Ще анализираме и ще видим какво е. Надявам се да го подобрим", каза Тодор Тодоров, който е старши треньор на Спартак Плевен

 "Неприятна загуба за нас, пред нашата публика. Смятам, че се борихме, играхме добре. Подобрихме нападението, може би малко подценихме защитата. Не мога да кажа, че се пестихме, защото те имаха добър процент от тройката. Вкараха доста трудни стрелби и ни победиха. Ще трябва да си вземем поуките. Надявам се в следващия мач да победим", заяви Димитър Маринчешки, защитаващ екипа на Спартак Плевен.