Явно сънят и кратката почивка се отразяват ползотворно на НБА играчите, така че няколко часа след като измрънка няколко думи пред българските журналисти на летище София, баскетболистът на АСВЕЛ Рони Туриаф се оказа доста по-благоразположен към родните журналисти на тренировката на французите в Арена Армеец. Туриаф похвали съперника довечера ЛукОйл Академик и отбеляза качествата по-специално на Брандън Хийт.

„Те са добри играчи, така че трябва да сме концентрирани, да опитаме да покажем своята игра и да сме готови за наистина тежък мач. Еврокъп е силен турнир. Баскетболът се играе навсякъде и навсякъде има добри състезатели. Локаутът в НБА е бизнес. Ние сме готови и се надяваме да приключи колкото може по-скоро”, заяви Рони Туриаф.

На въпрос как ще се отрази отсъствието на Тони Паркър, Туриаф каза: „Отсъствието на Тони Паркър ще се отрази на всички и всички ще трябва да се мобилизират. Тони наистина има голямо присъствие в нашия тим, привлича много внимание, но ние ще трябва да се опитаме да свършим добра работа и без него.”

А колкото до залата, баскетболистът коментира: „Залата е невероятна. Като минавахме отвън с автобуса и си казах – Уау, това е страхотно! Очевидно е красива зала, а аз обичам да играя в такива.”