Треньорският съвет към баскетболната ни федерация ще даде оценка за представянето на женския ни национален тим едва след края и на допълнителните евроквалификации в началото на следващата година.

Възможно е обаче да настъпят промени при треньорите на някои от държавните ни отбори при подрастващите в зависимост от представянето им на Европейските първенства тази година.

„Не сме разглеждали представянето на мъжете и жените. Жените не са приключили, имат допълнителни квалификации и после ще даваме оценка. Представянето на мъжкия ни състав също не сме го разглеждали, а и каква би могла да бъде оценката освен отлична”, сподели председателят на Треньорския съвет към родната баскет-централа Росен Барчовски.

„Разглеждахме представянето на националните ни отбори при подрастващите на Европейските първенство през лятото. Най-вероятно ще има промени при треньорите. На 23-ти декември имаме ново заседание, защото не можаха да минат отчетите на Иван Чолаков за мъжете до 20 години и на Йордан Колев за 18-годишните поради заетост. Тогава Георги Глушков ще ни направи предложения за треньорите на всички възрасти, защото такава е новата структура на федерацията. Той беше готов още днес с някои имена, които обсъждахме, но след заседанието на 23-ти ще станат известни имената”, коментира още Барчовски.