Баскетболистите на Лукойл Академик ще се изправят срещу италианския Бенетон Тревизо като лидери във временното класиране в групата си за Купа УЛЕБ.

Студентите ще се утвърдят сред лидерите при евентуален успех утре. Доскоро контузеният Ненад Чанак тренира със съотборниците си тази вечер, но младокът Димитър Филипов изгледа заниманието на съотборниците си отстрани.

„Това ни е първият мач и със сигурност има значение. Определено решава доста неща и ако бием можем да мислим за първите две позиции. Домакини сме и никога не се знае как се отразява подобна пауза, каквото имахме. Убеден съм, че ще се представим добре”, коментира наставникът на Лукойл Академик Желко Лукаич.

„Ненад Чанак засега издържа теста, но ще видим как ще е на мача. Той е играч, който има възможности и характер, мисля, че ще помогне колко може. За пореден път призовавам феновете да ни помогнат. Най-много ме интересува да подходим професионално към играта и привържениците ни, да дадем най-доброто от себе си и вярвам, че резултатът ще дойде”, каза още Лукаич.

Македонецът Ристе Стефанов пък си пожела много по-успешна 2008 година с българския шампион.

„Настина двубоят е много важен и очакваме тежка битка. Трябва да се хвърлим в защита. Те са доста добри в нападение. В подобни мачове трябва много желание и воля. Определено ми е добре в Лукойл и в София, и дано да имаме много по-големи успехи тази година. Пожелавам на всичките си съотборници здраве и успехи, и да играем полуфинал, а защо не и финал в УЛЕБ”, заяви Стефанов, който има и български паспорт.

Тренировката на студентите в зала Универсиада изгледа и бившият баскетболист на Лукойл Академик Симеон Найденов, който се върна от Чехия и в момента е без отбор.