Бъдещето на двамата македонски баскетболисти в състава на шампионите от ЛукОйл Академик Георги Чековски и Ристе Стефанов, и евентуалното им завръщане в Работнички Скопие е доста коментирана тема напоследък. „Разбрах за това от приятели в Македония, а и журналистите в София също ме питаха. Честно да ви кажа не съм изненадан от желанието на шефовете на Работнички. Но все пак трябва да кажа, че да искаш е едно, а съвсем друга е реалността в момента”, казва Ристе Стефанов пред вестник „Македонски спорт” и продължава: „Знам, че Работнички получи право да играе в Адриатическата лига следващия сезон, но това не значи, че аз, а и останалите национали ще се върнем на всяка цена в Скопие. Истината е, че в момента мисля само за ЛукОйл Академик и нищо друго. Подготвям се да се представя възможно най-добре във финалите.”

Талантливият гард на „студентите” добавя още, че се надява той и съотборниците му да триумфират в шампионата и да защитят титлата си. „След това ще има време за малко почивка, но сигурно и тогава ще мисля за баскетбол. Не е изключено да продължа договора си с ЛукОйл Академик. Сега имам и български паспорт, което ми отваря и други възможности. Много неща са свързани с това за кой клуб ще се състезавам следващия сезон”, коментира Ристе.

„Македонски спорт” цитира още думите на спортния директор на ЛукОйл Сашо Везенков, че клубът смята да предложи нови договори на Чековски и Стефанов, както и на американеца Ламонт Джоунс, който чака български паспорт.