Рилски спортист завърши на трето място в класирането на международния турнир в Пирот. Днес в двубой срещу отбора на домакините самоковци се наложиха с резултат 79:73. Най-добри за българския отбор бяха Богдан Боев с 15 точки, Симеон Найденов и Георги Давидов добавиха по 12.

Срещата започна много силно за българите. Още в първата част те показаха, че са по-добрият отбор и успяха да вземат преднина от 25:10. Следващите три части бяха спечелени от домакините, но с малки разлики. Те успяха да се доближат до Рилски спортист, но усилията им не бяха достатъчни за обрат. Похвали за играта си от състава на Пирот заслужава Борис Янушевич, който завърши с 20 точки.

Днес отборът на Рилски спортист се завръща в България, а от вторник отборът ще е домакин на силен международен турнир. В "Арена Самоков" започва надпреварата, която се организира от самоковци в чест на 45 години от основаването на основния спонсор на тима, фирма "Самел". Участие ще вземат тимовете на домакините, Пирот, Левски, Фени Индустри, АЕК Ларнака и ЛУКойл Академик. Първите мачове са във вторник, а финалът е в петък.