Две много слаби части на мъжкия Рилски спортист им донесе голяма загуба от домакина Фени Индустри на международния турнир "Димитър Гьоргиев" в македонския град Кавадарци, съобщава bulgarianbasket.com. Самоковските баскетболисти се представиха прилично в първата и третата четвърти от срещата, но в другите две бяха надиграни убедително и накрая загубиха с 56-83. След 10 минути игра момчетата на македонския наставник Александър Тодоров имаха аванс от 5 точки (19-14) и събитията на терена не предвещаваха такъв разгром в края на мача. Последва обаче силна втора част за домакините, които вкараха цели 37 точки в нея и още на почивката дръпнаха с 15 точки преднина – 51-36.

Рилецо стегнаха своите редици веднага след почивката и дори преди старта на последната решителна част свалиха разликата до едноцифрени измерения – 54-63. За съжаление обаче българския отбор вкара едва 2 точки за 10 минути, което се оказа решаващо не само за изхода от двубоя, но и от турнира. Победата на Фени Индустри ги направи недостижими за останалите отбори, участници на този турнир и на практика мачът им утре с Черно море ще има само протоколен характер за подреждането на тези два тима. Същото не важи за Рилски спортист и Вардар 2000, които имат по един успех и едно поражение и победителят от двубоя им утре вечер ще определи кой ще завърши на второ и кой на трето място в крайното класиране. Варненци са твърдо последни, дори и да победят утре Фени Индустри. Това обаче не е най-важното за всички отбори на тази предсезонна надпревара, тъй като целта пред тях е да обиграят съставите си и да влязат в оптимална форма преди началото на самите официални състезания.

Травис Питърсън вкара 13 точки и остана на борба от дабъл дабъл, а другите двама от подкошието на Рилски спортист – Дейвид Бърджис и Георги Давидов добавиха по 11 точки всеки. Симеон Найденов бе единственият от останалите възпитаници на Александър Тодоров с двуцифрен точков актив – 10 на брой.

За македонските баскетболисти Огнен Стояновски записа 15 точки, от които 3 тройки. Душан Кнежевич добави 11, а Владимир Попович и Горан Самарджиев записаха по 10.