Баскетболният Рилски спортист привлече в редиците си американеца Травис Питърсън. Той е четвъртото ново попълнение на тима от Самоков след сърбина Драгослав Папич, Богдан Боев и Иван Николов, разкри bulgarianbasket.com.

Питърсън е висок 208 сантиметра и е роден през 1985 година. Играчът пристигна днес на летище София и веднага бе откаран в града в подножието на Боровец, а най-късно утре ще се присъедини към останалите от отбора, които вече водят подготовка от няколко дни.

Питърсън е възпитаник на университета Самфорд в Бирмингам, щата Алабама. Според анализаторите отвъд Океана, той има добра стрелба от тройката и може да дирижира нападението от позицията си на център.

В последния си сезон в NCAA завърши със средно по 13.2 точки, 4.7 борби и 3.6 асистенции, като е лидер в отбора и в трите категории - единственият център в цялото колежанско първенство на САЩ, постигнал това през 2007/08.

Всъщност роденият в Аризона баскетболист беше номер едно в тима си и по четвърти показател - чадърите (общо 41). В четиригодишната си кариера в NCAA той има 1121 отбелязани точки (16-и във вечната ранглиста на Самфорд) и над 400 овладени борби.