Един от най-добрите гардове, играли в България, се завръща отново у нас. Бившият играч на Лукойл Академик Ламонт Джоунс ще облече екипа на Рилски спортист от следващата седмица. Той вече стяга куфарите за България и се очаква в София в началото на следващата седмица, за да подсили отбора от Самоков.

Рилецо има доста проблеми с гардовата позиция от началото на годината, като единственият постоянен играч на този пост е капитанът Александър Груев. Преди няколко дни старши треньорът Александър Тодоров отпрати поредното разочарование – Деян Дунович, и затова бе потърсен нов плеймейкър, в лицето на Ламонт Джоунс.

37-годишният Джоунс прекара три сезона в Лукойл Академик, и бе в основата на спечелените шампионски титли в този период. Преди да пристигне да първи път в България, Ламонт игра за Апоел Йерусалим и Апоел Галил Елион. След като напусна „студентите”, той отново се върна в Израел, родина на съпругата му, и подписа с местния Гилбоа Афула. През миналия сезон Ламонт Джоунс бе в Кипър, където бе титулярен гард на Аполон Лимасол, а от януари пак намери пристан в Израел, в тима на Ирони Рамат Ган.

Ламонт Джоунс е висок 183 сантиметра, и е познат в България с фантастичната си визия върху играта и перфектни пасове. Опитният плеймейкър ще помогне много за решаването на проблемите на Рилски спортист, и колебаещата се форма на самоковци от началото на сезона.