Рилски спортист изигра равностоен мач като гост на Солнок при дебюта си в турнира ЕвроЧалъндж, но загуби в самия край от унгарския отбор. Баскетболистите на Росен Барчовски започнаха мача много силно и водиха през по-голямата част от него, но в края унгарците обърнаха и в последните минути спечелиха с резултат 73-66. В следващия кръг от турнира Рилски спортист посреща Цмоки Минск от Беларус в Самоков, информира bgbasket.com.

Рилски спортист започна мача по най-добрия възможен начин – с добра защита и предизвиквайки много грешки и неточни стрелби на съперника. По този начин самоковци ограничиха Солнок само до 4 точки през първата част и имаха аванс от 10 след нея при 14-4. За по-малко от три минути от началото на втория период обаче разликата бе заличена след серия от 8-0 на домакините. До почивката мачът вървеше много равностойно, като Рилски имаше минимална преднина през цялото време. Баскетболистите на Росен Барчовски запазиха аванс от 4-5 точки и през по-голямата част от третия период, но серия от 8-0 в края й за унгарците ги изведе напред. През първите 6-7 минути от последната десетка отборите си размениха водачеството много пъти, преди Солнок да направи серия от 5-0 и да поведе с 65-60 при 2 минути и 16 секунди преди сирената. Въпреки че Рилски бележеше, Солнок връщаше точките, за да запази разликата до края и да победи.

Самоковци загубиха борбата под коша с 34-42 и имаха по-лош процент от тройката – 3/17 (18%) срещу 8/24 (33%) на съперника. Гостите извършиха с по 3 грешки и нарушения по-малко и отнеха с 3 топки повече, но това не им стигна за победата.

Най-резултатни за българския отбор с по 15 точки бяха Шон Барнет (8 борби) и Корин Хенри, а Еван Равънел добави 14.

За Солнок Уили Уорън наниза 20 точки и добави 7 борби и 5 асистенции, а с 16 точки и 8 борби се включиТомислав Ивосев.