Рилски спортист продължава да се носи по вълните на успеха, и седмица, след като спечели Балканската лига, постигна победа и в българското първенство. Очаквано, самоковският тим се наложи със 108:87 над Ямбол, като това е и най-големият актив от точки, отбелязвал Рилецо този сезон.

Интрига имаше най-вече в първата четвъртина, в която на моменти дори гостите водеха в резултата с четири точки. Самоковският отбор все пак взе частта с 24:22, след което изигра великолепни втори 10 минути. Играта на Рилецо вървеше без грешка и те нанизаха цели 34 точки в тази четвърт, като Иван Лилов и Драгослав Папич бяха в основата на подема. Авансът на домакините бързо мина двуцифрено число, а в края на полувремето стана и 20 точки. След почивката се разигра и звездата на Рилски Травис Питърсън, като преднината на тима му достигна до съкрушителните 36 точки в края на третата част. Заключителният период бе просто протоколен и Ямбол успя да свали изоставането си под 30 точки, а в края и под 20, но нямаше сили за нещо повече.

Страхотен мач за водения от Александър Тодоров тим направи Иван Лилов, който завърши с 30 точки и осем борби, като отбеляза четири тройки от пет опита. По три тройки реализираха и Бранко Миркович, и Драгослав Папич. Папич също се включи много добре от пейката, като за 23 минути на паркета вкара 19 точки и взе осем борби. Рилецо тотално взе борбата под коша, като овладя 41 отскочили топки, срещу 26 на съперника. Александър Тодоров, който със сигурност няма да е доволен от 18-те грешки на своите момчета, пусна в игра всички записани в състава. Те оправдаха доверието му, като всичките 11 се разписаха в коша на Ямбол.

Капитанът на Ямбол Станислав Говедаров направи добър мач, но не успя да промени много ситуацията в Арена „Самоков”. Гардът завърши с 24 точки и девет асистенции. Мартин Дурчев добави 13 точки, пет асистенции, четири откраднати топки и три борби.

Двата състава запазиха пето и шесто място в класирането в Националната баскетболна лига, но Рилски спортист е с доста по-добри шансове да се изкачи по-високо от петата позиция.