Рилски спортист очаквано се наложи над КК Пирот с 94:57 и зае второ място в група А, което ще даде възможност на самоковци да се борят за трета позиция на турнира „45 години Самел”, на който са домакин. Рилецо още не знае името на съперника си за този малък финал, като това може да бъде и тимът на Лукойл Академик, в зависимост от развоя на последната среща от група В между АЕК Ларнака и Фени Индустри.

В двубоя с КК Пирот, сръбският отбор, който вчера загуби и от Левски, старши треньорът на домакините Александар Тодоров имаше възможност да види в действие доста от по-младите си състезатели, както и последното попълнение Александар Угриноски. Македонският гард ще остане в Самоков, където се включи доста добре, и вероятно ще бъде използван сериозно до пълното възстановяване на контузения капитан Александър Груев. От титулярите в състава на Тодоров най-много игра Богдан Боев, който бе и най-резултатен за успеха. Почти цял мач играха младите надежди на Рилецо Станислав Ваклинов и Красимир Георгиев.

Боев завърши с 20 точки, Дейвид Бърджис добави 18, а Ваклинов се отчете с дабъл-дабъл от 15 точки и 11 борби. За отбора на Пирот, който днес игра много по-добре от вчера, с 20 точки завърши Борис Янюшевич.

Самата среща премина в спокойно темпо, като домакините имаха категорично превъзходство, което наложиха в началото и така си улесниха задачата. Момчетата на Александар Тодоров изпробваха различни комбинации и показаха някои атрактивни изпълнения на феновете си в Арена Самоков.

На трибуните на залата отново имаше доста любопитни лица, като това на вече бившия селекционер на Македония Йовица Арсич. Сръбският специалист бе в компанията на президента на македонската баскет федерация Даниел Димевски, както и на боса на Рилецо Петър Георгиев.