Рилски спортист се раздели с гарда Александър Угриноски, след като клубът и състезателят стигнаха до взаимно споразумение. Младият хърватски плеймейкър, роден в Скопие, получаваше малко игрови минути, след пристигането си в Самоков, и предпочете да търси друго място за развитие. В Рилецо вече има двама класни състезатели на гардовата позиция – Александър Груев и Ламонт Джоунс, а искат да дават повече шанс за изява и на юношите на клуба.

Угриноски ще продължи кариерата си в лидера в елитната македонска лига Вардар Осигурувание. 21-годишният гард пристигна в Самоков в края на септември, когато Рилецо все още бе в процес на търсене на класен заместник на капитана Александър Груев. Впоследствие обаче в тима направиха трансферен удар с привличането на Ламонт Джоунс, с което намериха нужното попълнение на гардовата позиция.

Рилски спортист ще изиграе последния си мач от втория етап в Национална баскетболна лига утре, в „Арена Самоков” от 18 часа срещу Ямбол. Двата състава спорят за шесто/седмо място в класирането преди жребия за Купата на България в средата на февруари.