Баскетболният Рилски спортист подписа с американеца Майкълайн Скот, съобщиха от българския клуб. 183-сантиметровият янки се подвизава в професионални отбори от 2015-та година по европейските терени. Той е роден на 10 август 1993 г. и в колежа играе за отбора на Айдахо.

Кариерата на Скот стартира в литовския Шяуляй, за който изиграва 23 срещи в местната лига, 8 в Балтийската лига и 6 в турнира ФИБА Къп. Година по-късно гардът се мести в Хърватска, където остава два сезона, като там носи последователно екипа на Шибеник, а след това и на Сплит. През сезон 2018/2019 американецът отива в полския Остров, където изиграва 31 срещи, в които записва по 12 точки и 5 асистенции средно за мач.

След добрите си игри в Европа Майк Скот се завръща в Америка, като лятото се включва в Лятната лига на NBA с отбора на Чикаго Булс, след което играе в Лигата за развитие за Солт Лейк Сити Старс. За отбора от Уест Вали Скот изиграва общо 48 мача, в които записва средни показатели от 10 точки и 4 асистенции на мач.

През сезон 2021/2022 Майк Скот се завръща на Стария континент с екипа на полския Люблин. За него гардът изиграва 15 срещи, в които бележи средно по 16 точки и 6 асистенции. После преминава през босненския Широки Брег и унгарския Дебрецен, където играе през целия миналогодишен сезон, като се представя на ниво и приключва с показатели от 10 точки и 4 асистенции средно на мач.