Шампионът от миналогодишното издание на Балканската лига Рилски спортист взе победа с 14 точки преднина срещу Левски в първия мач от четвъртфиналния сблъсък между двата тима. Домакините в Самоков победиха с 89:75 и се реваншираха частично за поражението от „сините” преди няколко дни във финала за купата на България в Ямбол.

Водени от американеца Травис Питърсън, който завърши с 30 точки състезателите на Рилски спортист съумяха да преодолеят първоначалния актив на Левски, овладяха мача още през втората четвъртина и на моменти дори водеха с 20 точки.

На почивката резултатът бе 53:44 в полза на домакините, а на края преднината им можеше да бъде още по-голяма от тези 14 точки.

За отбора на Александър Тодоров силен мач изигра Симеон Найденов, който вкара 19 точки, а съотборникът му Александър Груев също бе на ниво и завърши със 17.

Гостите от Левски пък бяха неубедителни и очевидно страдаха от липсата на болната си звезда Аарън Харпър. Американецът пропусна срещата, защото не бе възстановен за това гостуване в Самоков.

Състезателите на Тити Папазов демонстрираха слаба резултатност като вкараха едва 9 от 25-те си опита от тройката и пропуснаха много наказателни удари.

Все пак двамата най-резултатни за Левски бяха Златин Георгиев и Боби Фрейзър завършили с по 16 точки.

Реваншът от четвъртфиналите в Балканската лига е след седмица в зала Универсиада в София, а преди този сблъсък двата състава ще изиграят отложения си мач от първенството в събота отново при домакинство на Левски в София.