Баскетболният тим на Рилски спортист прекъсна серията си от 4 поредни загуби в родното първенство и ще влезе с повишено самочувствие във финалната четворка на Балканската лига. Самоковци надиграха като гост Черноморец в Бургас с 86:80 точки и по този начин вече са с 16 успеха и 10 поражения. Въпреки това те няма как да мръднат от четвъртото място и ще домакинстват на Ямбол в първия кръг на плейофите, пише bgbasket.com. Сега пред тях предстои полуфинал в регионалната надпревара с Левски, а в последния кръг от редовния сезон гостуват на Берое. Черноморец пък е домакин на Левски в последния си мач, но трудно ще стигне до изненада и вероятно ще остане осми в подреждането.

Бургазлии водеха през първите три части, но малко след началото на последната Рилецо направи серия от 11-0 и поведоха с 2 точки. Бургазлии отговориха с 8 поредни и отново излязоха напред по средата й, но в края гостите си върнаха водачеството и удържаха победата. И двата отбора направиха много грешки - 23 домакините и 24 гостите, но самоковци се възползваха по-добре и имаха 10 точки в повече.

Бранко Миркович се отчете с 18 точки за успеха, а по 14 добавиха Христо Захариев и Анджело Калояро. За домакините Богдан Боев приключи с 24 точки, а Джеймс Тайлър добави 17 и 15 борби. Бургазлии могат да съжаляват за пропуснатия шанс, тъй като изпълниха 35 наказателни удара и успяха в едва 20 от тях.