Ръководството на Рилски спортист ще постави началото на новия сезон в НБЛ по европейски - с официално представяне на баскетболистите пред феновете и пред медиите.

То е насрочено за сряда, 5 август в "Арена Самоков". На него се очаква цялото ръководство на носителя на купата в Балканската лига. За церемонията от Скопие ще се завърне и треньорът Александър Тодоров, който приключи отдавна с ваканцията и се прибира, за да започне работа за 2009/2010. В следващата състезателна година на Рилски спортист ще бъде още по-тежко, защото вече никой няма да си позволи да подцени селекцията, или да тръгне към Самоков с настроение за разходка на чист въздух.

Отборът има да защитава първото си място в БИБЛ, както и позицията си на четвъртата сила в НБЛ и купата на страната. Напускащите със сигурност се знаят за разлика от наводошлите. Сръбският гард Бранко Миркович отказа пръв да поднови за трети пореден сезон договора си и се раздели с приятелски чувства с шефовете. Иван Лилов, който пострада тежко и бе опериран в петък пък тепърва ще мисли само за лечението си и за това дали ще има време да се върне в състава на националния тим за европейското в Полша. Той също каза, че мечтата му е чужбина, а Рилски спортист засега е много далеч. Двамата, за които управата сподели, че са парафирали нови контракти са Травис Питърсън и Богдан Боев.

Упорито се говори, че сръбското крило Драгослав Папич вече не е собственост на Рилецо и също поема в друга посока. Възможна е раздяла и с резервния център на селекцията Асен Саралийски, който рядко намираше място на терена, но който не приема ролята си на твърда резерва. Интересно е какво ще се случи с капитана - Александър Груев и с крилото Иван Николов, който в плейофите остави отлични впечатления. Най-важни все пак са заместниците, на които ръководството се е спряло за Миркович на поста на плеймейкъра, на Папич, който въпреки безумното си понякога поведение носи доста баскетбол в гените си. И не на последно място - привлечен ли е в Рилецо типичен център, за да не бъде Питърсън втора поредна година самотен боец под коша. Отговори на всичките тези въпроси очакваме в сряда.