Рилски спортист бързо намери заместници на двамата освободени от тима баскетболисти. Самоковлии се подсилиха с крилото Роб Престън и македонския гард Яне Петровски. Днес двете нови попълнения сложиха подписите си под договори до края на сезона и се очаква в най-скоро време да успеят да дебютират с екипа на Рилецо. Престън и Петровски ще заемат местата на освободените в началото на седмицата Георги Давидов и Ламонт Джоунс.

Роб Престън пристига в Самоков от Спартак Плевен, след като финансовите затруднения в клуба принудиха Дарин Великов да се раздели с основни свои състезатели. Американецът има лека травма в лявото коляно, но съвсем скоро ще бъде на линия и може би ще се завърне на терена още след седмица.

Престън вече от четири години играе в България и е добре познат на баскетболната публика. Преди да премине в Спартак Плевен през 2008 година, той бе част от Левски. 27-годишният възпитаник на университета „Ейкрън” в Охайо е започна професионалната си кариера именно в София, където пристигна веднага след завършването си.

Македонският плеймейкър Яне Петровски пристига в Рилски спортист от родината си, след като през декември се раздели с украинския Грифони Симферопул. 181-сантиметровият гард е роден през 1987 година в Скопие и само след три дни ще стане на 23. Досега в своята кариера е защитавал цветовете на Гостивар, Струмица, МЗТ Скопие, унгарския Шопрон и украинския Грифони.

Петровски бе част от националния представителен тим на Македония, а през 2002/03 е играл на Евробаскет за кадети в Испания за своята страна. През 2007 година попада в идеалната петица от местни играчи в шампионата на Македония.