Рилски спортист откри 12-ия кръг в Нациоаналната баскетболна лига с очаквана победа като домакин на Спартак Плевен с 94-74. Домакините дръпнаха сериозно в резултата през първото полувреме и поддържаха аванса си след почивката, за да се поздравят с 8-ия си успех за сезона. Самоковци заемат третото място във временното класиране, докато гостите им тази вечер се намират в долната половина на таблиацата с 4 победи и 8 поражения..

 

Играчите на Росен Барчовски влязоха силно в мача, като първата част приключи при двуцифрена разлика в тяхна полза – 28-18. Следващата четвъртина бе още по-добра за тях и след нейния край на таблото светеше 51-31.

През второто полувреме силите бяха по-равностойни но в крайна сметка ранният аванс на Рилецо се оказа решаващ.

Най-резултатен за победителите с 24 точки бе Христо Захариев, който взе и 6 борби. 21 точки добави Тери Смит, а с Бранко Маринович се отличи с 18, като записа също 7 борби и 6 асистенции.

 

За Спартак Плевен Илия Станков бе най-резултатен с 16 точки (4 тройки). 13 вкара Димитър Маринчешки, а 11 – Денис Агре.

 

В следващия кръг Рилски спортист посреща TESY България (20 януари), а Спартак Плевен – Левски. Преди това на 15 януари (вторник) самоковци излизат за последния си мач от първата фаза на Балканската лига като домакини на гръцкия Кавала.